Био козметика – как да я разпознаем

Всеки от нас се лута за това какво е био козметика.

Ето защо създохме тази статия, в която ще покажем как да различите вредната козметика с биозметиката.

Козметиката е част от ежедневието както за мъжете, така и за жените.

Много хора искат да изглеждат добре и да се чувстват добре и използват козметика, за да постигнат това.

Редица работни групи, неправителствена организация, посветена на обучението на потребителите за съдържанието на козметични продукти, посочват, че жените използват средно 12 продукти за лична хигиена на ден, а мъжете използват около половината от това.

Поради разпространението на козметиката в обществото е важно да бъдете информиран и образовани за това, какво е био козметика и кое НЕ е.

Онлайн магазина за био козметика Bio Beauty, съзадате това ръковоство за Вас.

Научете какво има в козметиката и как те влияят върху вас и околната среда.

Кои продукти не спадат към био козметиката?

За да ви помогнем да вземете информирани решения, ето четири ключови категории вредни съставки, използвани в козметиката и продуктите за лична хигиена:

Био козметика - как да я разпознаем

Повърхностноактивни вещества

Според редица проучвания, повърхностноактивните вещества се намират в продуктите, използвани за измиване.

Те разграждат мазните разтворители, произведени от кожата, за да могат да се отмият с вода. Повърхностноактивните вещества се комбинират с добавки като багрила, парфюми и соли в продукти като фон дьо тен, душ гел, шампоан и лосион за тяло.

Те уплътняват продуктите, позволявайки им да се разпространяват равномерно, като почистват и да се разпенват.

Да, но те са вредни.

Кондициониращи полимери

Те задържат влагата върху кожата или в косата. Глицеринът, естествен компонент на растителни масла и животински мазнини, се произвежда синтетично в козметичната индустрия.

Това е най-старият, най-евтиният и най-популярният кондициониращ полимер, който е вреден.

Кондициониращите полимери се използват в продуктите за коса, за да задържат вода и да омекотяват косата, като същевременно карат косата да има повече обем.

Те предпазват кожата и косата от изсъхване и стабилизират ароматите, за да предпазят ароматите от проникване през пластмасови бутилки или туби.

Прилагат се в редица продукти за бръснене, като ги карат да бъдат по нежни и хлъзгави и предотвратяват залепването им по ръката ви.

Консерванти

Консервантите са добавки, които засягат особено потребителите. Те се използват за забавяне на бактериалния растеж и удължаване на срока на годност на продукта.

Това може да предпази продукта от причиняване на инфекции на кожата или очите. Козметичната индустрия експериментира с така наречената самосъхраняваща се козметика, която използва растителни масла или екстракти, за да действа като естествени консерванти.

Те обаче могат да раздразнят кожата или да предизвикат алергични реакции. Много от тях имат силна миризма, която може да бъде неприятна.

Аромати

Ароматът може да бъде най-вредната част от козметичния продукт. Ароматът често съдържа химикали, които могат да причинят алергична реакция.

Може да помислите за избягване на всеки продукт, който включва термина „аромат“ в списъка си със съставки.