Как да изберем добавки за тяло и спокоен живот

nutrition and supplements

Храната е най-хубавият вариант да извлечете повечето нужни витамини и минерали за кожата и косата си.

Също така в случай, че мислите, че диетата ви може реално да пропусне някои витамини, които могат да помогнат, ще е нужно да се набавят.
Не сте точно сигурни дали наистина приемате жизнено важните добавки витамини или различни минерали?

Вашият фелдшер или диетолог може да ви спомогне да научите. В много чести случаи може спокойно да ви извършат кръвен тест, за да проверите вашите нива на Д витанин. Те вероятно може да биха желали да разберат за вашите начини на хранене. За да знаете споменатата важна информация, записвайте точно какво ядете и пиете за няколко дни.
Крачка 1: Разберете от какво имате нужда
Вашите нужти от калории зависят от:
Твоята възраст
Видовете храни, които ядете
Всички медицински състояния, които имате
Точно какви здравословни проблеми сте имали някога
Като пример, докато сте поставени на риск от проблеми с краката, твоя лекар би могъл да предпише калций и д витанин Ако сте дама, която може да забременее съвсем скоро, за вас е необходимо да приемате фолиева киселина, която помага да предотвратите някои варианти дефекти при раждането. Ако случайно искате да усъвършенствате доброто здраве на сърцето, планът ви може да включва омега-3.

На стъпка 2: Винаги купувайте, след като сте направили проверка

Използвайте тези съвети, ако искате да ви помогнат да вземете обмислено добавките
Главно получете информация за абсолютно всичко: Погледнете точно как може да подейства почти всяка хранителна добавка и дадените рискове и ползи. „Все повече хора единствено грабват неща от рафта, понеже са чували за нея от радиото и телевизията или просто защото мъже и жени казват за това“, казва Джим Уайт, регистриран инструктор от Университет в сащ. Случайно ако се съмнявате, попитайте Твоя лекар. За повечето добавки има написано, че извършват магически неща.
Уверете се, че имате отговорите на тези 4 въпроса:

Точно какви са ползите?

  • Има ли рискове?
  • Каква е дозировката, каквото трябва да приемем?
  • Колко време е препоръчително да го приемам?

Въпроси? Потърсете производителя. Те могат да отговорят на конкретните въпроси за самите съставки и колко да поглъщате.
Крачка 3: Проведете разговор с Вашия собствен лекар
Кажете на Вашия лекар какво приемате.
Потенциални неприятни странични реакции: Някоя част е възможно да засегнат други лекарства, които вие вземата. Примерно, ако вземете кръвен разредител, не трябва да поемаме страшно много витамин К, които може да накара кръвта ни да се съсирва, казва Кели Причет, работещ в Централен Вашингтон.

Ако ви предстои операция, бихте могли да спрете приема на добавка омега точно поради риск от кървене. Твоя фелдшер е възможно да ти е от полза да избереш точните дози.
Сутрин на гладно или точно след хранене се приема: Много витамини е нужно ефективно да се усвояват с храна, а много други преди хранене. „Не е правилно да пиете добавка желязо с мляко, понеже калций и желязо не действат“, казва Причет.
Точно колко да пия: Твоя дневен точен прием (DRI) за повечето витамини и минерали главно зависиот вашата възраст и пол. Може да се измени, ако сте бременна, кърмите, притежавате здравно заболяване.

„Някои лица им се дават 10 пъти повече от DRI“, казва Уайт. „ Това е възможно да е прекалено много. В действителност е препоръчително да помислите колко да вземате“, което обхваща какво точно приемате.

Често пъти хората имат проблеми със съня или депресивни състояения – ето защо е добре да си набавим и минералите за това. Може да откриете такива в онлайн магазина Vita Sana на този линк http://vitasana.bg/category/258/stres-i-san.html


Вашите задължения: Ще е нужно да се храните със зеленчуци и реално сте запознати с реално какво ще поемаме. Също така е логична идея да записвате храните, които поемаме и да наблюдавате за негативно действие.